Telefoonnummer:
023 5616364
Telefoonnummer: 023 5616364

Griep-1 onderzoek

Griep-1 onderzoek

Onze praktijk werkt mee aan een nieuw wetenschappelijk onderzoek naar griepachtige verschijnselen van het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM), het Spaarne Ziekenhuis en de huisartsen in de regio Haarlemmermeer en Bollenstreek.

Griep is een infectie aan de luchtwegen en wordt veroorzaakt door een virus: het influenzavirus. Er zijn ook andere virussen en bacteriƫn die griepachtige ziekteverschijnselen veroorzaken. Het GRIEP-1 onderzoek is bedoeld om erachter te komen hoe vaak griepachtige verschijnselen echt door het griepvirus worden veroorzaakt, en als het griepvirus niet de veroorzaker is, welke ziekteverwekkers dat dan wel zijn. Dit onderzoek kan belangrijke informatie opleveren voor de bestrijding van griep en andere luchtweginfecties in Nederland.

Alle mensen van 60 jaar en ouder kunnen vrijwillig deelnemen. Voor deelname aan het onderzoek maakt het niet uit of u de griepprik wel of niet heeft ontvangen. Mogelijk ontvangt u binnenkort een folder waarin u meer informatie vindt over het GRIEP-1 onderzoek en waarin gevraagd wordt of u deel zou willen nemen aan dit onderzoek. Deelname aan dit onderzoek is geheel vrijwillig.

Voor informatie kunt u terecht bij uw huisarts of het onderzoeksteam van het Spaarne Ziekenhuis en op de website van het RIVM.

Telefoonnummer onderzoeksteam: 023-8909070
E-mailadres: griep-1@spaarneziekenhuis.nl
Website: http://www.wetenschapsbureau.nl of http://www.rivm.nl/